Cécile van Oppen tweede keynote Circulaire Openbare Ruimte Congres

Cécile van Oppen tweede keynote Circulaire Openbare Ruimte Congres

Cécile van Oppen, oprichter van adviesbureau Copper8 en lid van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, komt een keynote verzorgen tijdens het Circulaire Openbare Ruimte Congres. Wethouder Hilde van Garderen (Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing) van de gemeente Almere opent het congres. Daarmee is het programma compleet. 

De titel van de keynote van Van Oppen is ‘Al polderend toch radicaal durven zijn’. Van Oppen schroomt niet om dingen ter discussie te stellen. Ze werkt als bevlogen verbeteraar iedere dag aan het bouwen van een circulaire leefomgeving. Ze stond zeven jaar geleden al in de lijst van de Duurzame Jonge 100 Koplopers. Van Oppen werd toen omschreven als: “Cécille is een voorbeeld voor de nieuwe generatie denkers op het gebied van duurzaamheid. Ze laat zien dat duurzaamheid meer is dan een technische opgave, en benadert binnen haar baanbrekende projecten duurzaamheid dan ook vanuit de procesmatige en financiële kant. Een systeemdenker pur sang, die met innovatieve concepten, samenwerkingsverbanden én business modellen duurzame doorbraken initieert en realiseert.”

Het Circulaire Openbare Ruimte Congres wordt geopend door wethouder Hilde van Garderen (Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing) van de gemeente Almere. Het klapstuk van het congres is een debat over het ontwikkelen van circulaire ketens. Wat hebben de partners in de keten van elkaar nodig? Van leverancier van grondstoffen, reststromen via producent, leverancier en aannemer tot opdrachtgever. Vragen die worden behandeld tijdens het debat:

  • Wat verwacht je van andere ketenpartners?
  • Welke rol en rolinvulling is nodig?
  • Wat zijn goede voorbeelden en waar ging het niet goed?
  • Wat maakte dat het goed of niet goed ging?
  • Zijn er belemmeringen die de keten als geheel belemmeren, die we gezamenlijk moeten oplossen of waar een rol van buiten de keten nodig is?

Tussen de keynotes van Rico Bakker en Cécile van Oppen en het slotdebat, zijn er vier sessierondes geprogrammeerd. In totaal worden er 22 sessies gegeven, waarbij de nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen en het aanreiken van handvatten waarmee iedereen aan de slag kan gaan. Bekijk hier het programma en meld je aan voor het congres!

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven