Workshop Circulair inkopen: prikkel voor ketensamenwerking

Workshop Circulair inkopen: prikkel voor ketensamenwerking

Het versnellen van de transitie naar een volledig circulaire economie vereist een verandering in de manier waarop we onze producten en materialen produceren, gebruiken en hergebruiken. Sophie de Smet, adviseur Circulair Inkopen bij PIANOo, speelt hierin een belangrijke rol. Bezoek ook haar workshop tijdens het Circulaire Openbare Ruimte Congres.

Vanuit haar rol bij PIANOo is Sophie de Smet actief betrokken bij het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI). In opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat wordt daarin samengewerkt, met Rijkswaterstaat, MVO Nederland en NEVI, aan de transitie naar een circulaire economie. En dat door de inzet van het inkoopinstrument.

Binnen het VCI geeft De Smet trainingen over circulair inkopen en ketensamenwerking én ontwikkelt zij kennis voor verschillende kennisplatforms. Haar kennis over deze thema’s vergaarde zij onder meer in haar eerdere functies als adviseur bij Rijkswaterstaat en als inkoper het ministerie van Defensie. Zo was ze bij Defensie verantwoordelijk voor de inkoop van circulaire bedrijfskleding.

Prikkel

Willen we de transitie naar een volledig circulaire economie versnellen, dan vereist dat een verandering in de manier waarop we onze producten en materialen produceren, gebruiken en hergebruiken. Hoe kan inkoop hieraan bijdragen? Wat zijn de uitdagingen? En hoe kan het inkoopinstrument als prikkel fungeren om samenwerking in productieketens te bevorderen?

Je kunt hierover meepraten in een workshop van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen tijdens het Circulaire Openbare Ruime Congres. Leer ook meer over de mogelijkheden en uitdagingen rondom circulair inkopen.

Circulaire Openbare Ruimte Congres 2024

Op woensdag 19 en donderdag 20 juni 2024 vindt de derde editie van het Circulaire Openbare Ruimte Congres plaats in Leiden. Struin door de circulaire straat, klim op de zeepkist en zoek steun bij jouw circulaire vraagstuk, geniet van goede catering en gun jezelf deze dag vol kennis, inspiratie, ontmoeting en ontspanning.

Ontdek ook het Pre-Congres

Aanmelden voor congres en pre-congres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven