Inspiratiemagazine voor de circulaire openbare ruimte 

Inspiratiemagazine voor de circulaire openbare ruimte 

“Nederland circulair in 2050 en in 2030 al 50 procent minder verbruik van grondstoffen.” Dat is het beoogde doel, ook voor de openbare ruimte. Liggen we op schema? En waar liggen de uitdagingen en kansen?

Afgelopen jaar waren we met het Circulaire Openbare Ruimte Congres op 15 juni te gast in Rotterdam, waar we samen met de Maasstad, in een festivalachtige opzet, met deze vragen aan de slag gingen: via onder andere een keynote van toekomstdenker Ruud Veltenaar, via debatten met vertegenwoordigers van gemeenten, via workshops, speedconsults en parallelsessies. Op een praktijkgerichte en positieve manier en met de dagelijkse praktijk is als uitgangspunt. De dag ervoor kon je deelnemen aan het précongres met een fietstocht langs circulaire initiatieven in Reyeroord, een' voorbeeldwijk voor de toekomst'.

Een van de conclusies op het congres was dat vertellen versnellen is en daarom publiceren we dit digizine met voorbeelden van circulaire initiatieven. En komend jaar gaat de circulaire reis verder; we zijn dan op 19 en 20 juni te gast in Leiden. Veel leesplezier en tot in Leiden.

Lees hier het magazine

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven