Circulaire Openbare Ruimte Congres 2024

19 & 20 juni 2024 | Leiden

 

Gemeenten inspireren gemeenten

‘Een circulaire openbare ruimte is een kwestie van het gewoon dóen. En vooral samen’. Dat is wat je vaak hoort bij gemeenten en partijen die circulaire projecten doorlopen. Vallen, opstaan, leren en nieuwe inzichten vertalen naar het volgende project. Al doende leren we, in iedere rol: de beleidsmaker, de ontwerper, de projectleider, de beheerder, de inkoper en de marktpartij. Om verder te komen, is het belangrijk dat we het geleerde delen, vanuit die verschillende rollen. Dat iedereen met elkaar praat, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen, de gezamenlijke kennis blijft groeien en we samen concrete stappen zetten om een circulaire openbare ruimte te realiseren. Dit en meer staat centraal tijdens het Circulaire Openbare Ruimte Congres, samen met de gastheer gemeente Leiden. 

Wat gaan we doen?
Het congres is opgedeeld in twee dagen, die afzonderlijk te bezoeken zijn. Op 19 juni wandelen we langs enkele circulaire hotspots in het Singelpark in het centrum van Leiden. Namens de gastheer zullen de ontwerpers Patricia ScholteFrank Kalshoven en Inge van den Berg de verschillende projecten toelichten en vragen beantwoorden. Op 20 juni staat het hoofdcongres op het programma. Onder leiding van dagvoorzitter Daaf de Kok gaan we in een festivalachtige opzet kennisdelen en staat de praktijk voorop! Kortom, volop mogelijkheden om op 19 en/of 20 juni vanuit je eigen rol verder bij te dragen aan een circulaire openbare ruimte. Meld je snel aan

 Programma 19 juni  Programma 20 juni  Aanmelden

 • 3 blokken

  Programma

  De eerste sprekers en sessie zijn bekend! Struin alvast door het festivalprogramma en bekijk wat de verschillende spekers voor je in petto hebben. Houd de pagina de komende weken in de gaten voor updates over de workshops, debatten, keynotes, walkshops en de inspiratie- en praktijksessies.

  We beloven je dat je met een gezonde dosis inspiratie, kennis, nieuwe contacten en concrete handvatten het festivalterrein verlaat. Zodat jij in de komende periode de geleerde lessen toe kunt passen én we samen maximale en blijvende impact kunnen maken voor een toekomstbestendige leefomgeving.

  Bekijk het programma
 • 3 blokken

  Kom samen met je collega's

  Tijdens het Circulaire Openbare Ruimte Congres delen diverse gemeenten hun circulaire reis. We bieden voor elk wat wils. Ben jij werkzaam als beheerder, ontwerper, projectleider, inkoper of beleidsmaker? Dan werk je vaak samen met je collega's aan de inrichting van een circulaire openbare ruimte.

  En waarom dan alleen gaan, als het ook samen kan? Niet alleen wordt de dag leuker en nuttiger wanneer je samen met je collega's bent, maar het wordt ook nog eens voordeliger dankzij onze exclusieve kortingen.

  Kom samen met je collega's
 • 3 blokken

  Festivalsfeer

  Op donderdag 20 juni vormt de Lounge een fijne uitvalsbasis. Met de hele dag door catering, maar ook een tal van andere onderdelen om je tijd mee te vullen. 

  Ontdek de infopoints van onze partners en kennispartners, bezoek de circulaire straat, geniet van heerlijke catering en neem plaats aan de kletstafels voor boeiende gesprekken. Daarnaast bieden we je ontspannende massages aan en luister je naar livemuziek. Dit is slechts een greep uit wat je kunt verwachten tijdens het congres.

  Festivalsfeer

Mede mogelijk gemaakt door

Gastheer

 • Gemeente Leiden

Kennispartners

Gemeente Wijk bij Duurstede
Acquire
PosadMaxwan
Platform Buiten Spelen & Bewegen
Gemeente Haarlemmermeer
Gemeente Rotterdam
Gemeente Dijk en Waard
Biind
Gemeente Den Bosch
Straatbeeld
BouwCirculair
NL Greenlabel
Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen

Updates

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Klik hier voor alle items

Terug naar boven