Nienke Haselbekke

Nienke Haselbekke

Functie:
Circular product designer

Organisatie:
Falco

Nienke Haselbekke groeide op in het mooie Twente. Als gedreven en innovatieve vrouw neemt ze design en maakbaarheid elk moment in haar dagelijkse leven mee. Samen met haar partner en zoontje woont ze op een boerderijtje van waaruit ze hedendaags wordt geïnspireerd de wereld te vergroenen en verduurzamen.

Dit sluit naadloos aan op Nienke's functie bij Falco, waar ze als circulair productontwerper het gehele assortiment onder handen neemt met als doel optimalisatie in circulariteit. Een hele klus, waar diverse disciplines bij komen kijken. Samen met John Wermink vormt ze het circulaire duo van Falco, waarbij Nienke inzoomt op product(ie)niveau en John naar het geheel kijkt om Falco’s energieverbruik te reduceren. Met behulp van de MKI calculator worden materialen, maar ook productiemethodes onder de loep genomen en keuzes gemaakt voor een zo hoog mogelijk haalbaar resultaat in circulariteit.

Met Nienke haar achtergrond als Industrieel Product Ontwerper/Ingenieur bekijkt ze vraagstukken vanuit een ethisch en maatschappelijk verantwoord oogpunt. Daarnaast kan ze typische patronen in onze maatschappij herkennen en deze plaatsen in technologische innovatieprocessen om zo toekomstscenario’s te schetsen.

Nienke en John verwelkomen een allen om mee te doen aan de circulaire economie, want alleen samen kunnen we dit realiseren!

« Naar het overzicht

Terug naar boven