Fokko de Vegt

Fokko de Vegt

Functie:
Strategisch en financieel adviseur, ad interim projectdirecteur, (project) control

Organisatie:
Gemeente Leeuwarden

Opgeleid als techneut in combinatie met financiën. Sinds 1994 werkzaam, eerst 10 jaar bedrijfsleven als projectleider, programmaleider, interim leidinggevende. Kort na het millennium de overstap gemaakt naar de overheid als projectcontroller, businesscontroller, ad interim sectormanager openbare ruimte, projectdirecteur gebiedsontwikkeling.  

In de openbare ruimte betrokken bij stedelijke vernieuwing, ontwikkelen van parkeergarages, ontwikkeling een 400m ijsbaan (Elfstedenhal), herbestemming van vastgoed, verduurzaming, herontwerpen van governance voor verbonden partijen, grondexploitaties en momenteel actief in het hervormen van jeugdzorg en het ontwerpen van een stelselwijziging waardoor grondexploitaties ook kunnen profiteren van circulair investeren. Tevens deel uitgemaakt van de coalitievorming van de afgelopen 4 coalities. Daarnaast als adviseur regelmatig actief voor andere gemeenten. 

Vader van 2 jongens (15 en 19) en al 30 jaar gelukkig samen met mijn vrouw. In mijn vrije tijd geniet ik veel van zeilen, surfen, skiën en basketball 

Mijn drijfveer is dat niks onmogelijk is, hoe lastig het soms ook lijkt. Achter de horizon ligt altijd nog een betere oplossing.  

Social Media

Linkedin   

« Naar het overzicht

Terug naar boven